Προτάσεις για συνεχή ή ταχεία απολύμανση από βακτήρια και ιούς ( συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19).
H απολύμανση με υπεριώδης ακτινοβολία έχει τη δυνατότητα να γίνει η πιο διαδεδομένη πρακτική και οικονομική μέθοδος εξουδετέρωσης ιών και βακτηριδίων στον αέρα σε επιφάνειες και το νερό.
Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια για αποστείρωση και απολύμανση σε διάφορες περιπτώσεις.
Ιοί όπως Covid-19, Sars,Mers, H1N1 μπορούν να εξαλειφθούν από αέρα, επιφάνειες και το νερό. Όλα τα βακτήρια, ακόμη και εξαιρετικά ανθεκτικά όπως Σταφυλόκοκκος, Σαλμονέλα και Ε.Coili, επίσης.
Τύποι UV ακτινοβολίας
Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) έχει 3 τύπους
UVC από 100-280nm
UVB από 280-315nm
UVA από 315-400nm
Η UVC ακτινοβολία φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα μας, οπότε κανένας ζωντανός οργανισμός (συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων ) δεν έχει προστασία από αυτή.
Λαμπτήρες ή φωτιστικά σε αυτό το φάσμα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς ακόμα και μικρές δόσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα και τα μάτια.
Η UVA ακτινοβολία υπάρχει στο φως της ημέρας και οι άνθρωποι καθημερινά είναι εκτεθειμένοι σε αυτή. Οι Ιοί και τα βακτήρια είναι μικροοργανισμοί και η προστασία τους είναι πολύ χαμηλότερη.
Φωτιστικά με UVA φως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έως και 8 ώρες με παρουσία ανθρώπων για να εξολοθρεύσουν Ιούς και βακτήρια .
Τρόποι απολύμανσης με UVΑ ακτινοβολία.
Τα φωτιστικά σώματα μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή , ή τους τοίχους ή ακόμη σε δομικά στοιχεία σε νοσοκομεία, επιχειρήσεις, καταστήματα, σπίτια, σε ταμεία, ιατρικό εξοπλισμό .
Συνεχής απολύμανση με UVA ακτινοβολία με προτεινόμενο από 3w/m2 έως 8 w/m2 έως 8 ώρες ημερησίως παρουσία ανθρώπων.
Ταχεία απολύμανση με UVA ακτινοβολία για 10-15 λεπτά με UVA ακτινοβολία με προτεινόμενο >8 w/m2 απουσία ανθρώπων.
Επικοινωνήστε μαζί μας για μόνιμες λύσεις απολύμανσης pakis@fotistiki.com
Το παραπάνω άρθρο είναι για ενημερωτικούς λόγους. Δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει οδηγίες της κυβέρνησης αλλά ούτε από γιατρούς.
Βιβλιογραφία
https://www.ajicjournal.org/article/S0196-6553(19)30746-1/pdf