Προτάσεις για συνεχή ή ταχεία απολύμανση από βακτήρια και ιούς ( συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19).

Προτάσεις για συνεχή ή ταχεία απολύμανση από βακτήρια και ιούς ( συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19).

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

H απολύμανση με υπεριώδης ακτινοβολία έχει τη δυνατότητα να γίνει η πιο διαδεδομένη πρακτική και οικονομική μέθοδος εξουδετέρωσης ιών και βακτηριδίων στον αέρα σε επιφάνειες και το νερό.

Η υπεριώδης ακτινοβολία χρησιμοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια για αποστείρωση και απολύμανση σε διάφορες περιπτώσεις.

Ιοί όπως Covid-19, Sars,Mers, H1N1 μπορούν να εξαλειφθούν από αέρα, επιφάνειες και το νερό. Όλα τα βακτήρια, ακόμη και εξαιρετικά ανθεκτικά όπως Σταφυλόκοκκος, Σαλμονέλα και Ε.Coili, επίσης.

Τύποι UV ακτινοβολίας

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) έχει  3 τύπους

UVC από 100-280nm

UVB  από 280-315nm

UVA από 315-400nm

Η UVC ακτινοβολία φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα μας, οπότε κανένας ζωντανός οργανισμός (συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων ) δεν έχει προστασία από αυτή.

Λαμπτήρες ή φωτιστικά σε αυτό το φάσμα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καθώς ακόμα και μικρές δόσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα και τα μάτια.

Η UVA ακτινοβολία υπάρχει στο φως της ημέρας και οι άνθρωποι καθημερινά είναι εκτεθειμένοι σε αυτή. Οι Ιοί και τα βακτήρια είναι μικροοργανισμοί και η προστασία τους είναι πολύ χαμηλότερη.

 

Φασμα

Φωτιστικά με UVA φως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έως και 8 ώρες με παρουσία ανθρώπων για να εξολοθρεύσουν Ιούς και βακτήρια  .

ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τρόποι απολύμανσης με UVΑ ακτινοβολία.

Τα φωτιστικά σώματα μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή , ή τους τοίχους  ή ακόμη σε δομικά στοιχεία  σε νοσοκομεία, επιχειρήσεις, καταστήματα,  σπίτια, σε ταμεία, ιατρικό εξοπλισμό .

Συνεχής απολύμανση με UVA  ακτινοβολία  με προτεινόμενο από 3w/m2 έως 8 w/m2 έως 8 ώρες ημερησίως παρουσία ανθρώπων.

Ταχεία απολύμανση  με UVA  ακτινοβολία  για 10-15 λεπτά  με UVA  ακτινοβολία  με προτεινόμενο   >8 w/m2 απουσία ανθρώπων.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για μόνιμες λύσεις απολύμανσης  pakis@fotistiki.com

 

Το παραπάνω άρθρο είναι για ενημερωτικούς λόγους. Δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει οδηγίες της κυβέρνησης αλλά ούτε από γιατρούς.

Βιβλιογραφία

https://www.ajicjournal.org/article/S0196-6553(19)30746-1/pdf

https://www.semanticscholar.org/paper/Sterilization-Using-365-nm-UV-LED-Yagi-Mori/ee8484bf684b2077358508df00e9a42289f9f09f

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *